وام پرورش قارچ کمک می کند تا شما بتوانید کسب و کار خود را راه اندازی کنید. امروزه پرورش قارچ فرصت های شغلی زیادی را ایجاد می کند. به همین دلیل بسیاری از بانک ها وام هایی را با مبالغ مختلف اعطاء می کند. به این دلیل که قارچ به سرعت رشد می کند و به منابع محدودی نیاز دارد، میتوان گفت بهترین گزینه برای راه اندازی یک شغل پردرآمد به شمار می آید.
معرفی وام پرورش قارچ
یکی از انواع وام هایی که می توان در حوزه کشاورزی نام برد، وام پرورش قارچ است. با این وام کارآفرینان و کشاورزان می توانند به تولید قارچ بپردازند. این وام برای حمایت از توسعه کشاورزی و بالا بردن تولید محصولات قارچی در نظر گرفته شده است. هدف اصلی این وام حمایت از تولید داخلی است. با افزایش تولید قارچ یک منبع غذایی مهم و مغذی تأمین خواهد شد. اینگونه وابستگی کشور به واردات محصولات اینچنینی غذایی هم کمتر خواهد شد. برای توسعه کشاورزی پایدار هم این وام می تواند کمک کننده باشد.
بدین ترتیب، کشاورزان تشویق خواهند شد تا با استفاده از روش های مدرن ونوین به پرورش قارچ بپردازند. با این وجود تکنیک های کشاورزی با محیط زیست سازگار خواهد شد. با دریافت وام اینچنینی می توان فرصت های شغلی زیادی را در این حوزه ایجاد کرد. به همین دلیل، به بهبود وضعیت اقتصادی جوامع روستایی هم کمک خواهد شد.
با افزایش تنوع غذایی و تأمین پروتئین مورد نیاز جامعه فقر غذایی کاهش پیدا خواهد کرد و تغذیه عمومی بهبود خواهد یافت. وام مربوط به پرورش قارچ از تحقیقات و نوآوری های جدید در حوزه کشت و برداشت قارچ حمایت می کند. با دریافت این وام روش های بهینه ترویج داده خواهد شد و مهم تر از همه این که درآمد کشاورزان افزایش یافته و تأثیر مثبتی روی اقتصاد مناطق روستایی خواهد گذاشت. با دریافت وام اینچنینی می توان زنجیره تأمین و فروش محصولات قارچی را تقویت کرد.
شرایط و مدارک لازم برای دریافت وام
برای دریافت وام پرورش قارچ شما باید شرایط زیر را دارا باشید که شامل:
- کپی شناسنامه و کارت ملی
- مدارک مربوط به تأهل( در صورت وجود)
- سند مالکیت یا اجاره نامه محل پرورش قارچ
- تأییدیه لازم از مراجع محلی
- ارائه طرح توجیحی دقیق و کامل
- پیش بینی درآمد، هزینهها و برنامه تولید
- تأمین زیرساخت های بهداشتی
- تأمین زیرساخت های ایمنی
- داشتن تجربه و آموزش های مرتبط
- ارائه ضامن معتبر برای تضمین وام
- ارائه گواهی مالی از بانک
میزان بازپرداخت وام پرورش وام
میزان بازپرداخت وام پرورش قارچ به عوامل مختلفی بستگی دارد. اولین عامل مدت زمان بازپرداخت است. معمولاً 2 تا 5 سال ممکن است با توجه به سیاست بانک، بازپرداخت وام طول بکشد. نرخ بهره این وام متغیر است و براساس نوع وام شما مشخص خواهد شد. اینکه شما چه میزان وام دریافت کنید، روی میزان قسط و مدت زمان بازپرداخت تأثیر می گذارد. این وام ممکن است دوره تنفس داشته باشد که البته به بانک ارائه دهنده وام بستگی دارد. شاید توافقاتی بین شما و بانک وجود داشته باشد که این خود شرایط بازپرداخت را تحت تأثیر قرار می دهد.
مبلغ وام برای پرورش قارج
با توجه به نوع و مقیاس وام باید گفت که برای پروژه های نه چندان بزرگ، مبلغ وام پرورش قارچ چیزی حدود 5 الی 20 میلیون تومان می تواند باشد. در صورتی که برای پروژه های بزرگ تر و البته صنعتی مبلغ وام به 50 میلیون تومان یا بیشتر هم ممکن است که برسد.
شرایط بانک در این قضیه دخیل است. هر بانک یا موسسه مالی شرایط و مبغ خاصی را برای این وام برآورد می کنند. مبلغ وام براساس طرح توجیهی و نیاز مالی تعیین می شود، هزینه مربوط به تجهیزات، زیرساخت و… هم روی مبلغ وام تأثیر می گذارد. شما بهتر است که قبل از اقدام با مشاورین وام برتر در ارتباط باشید که در مورد جزئیات وام اطلاعات بیشتری را در اختیار شما قرار دهند.
وام های دولتی برای پرورش قارچ
برای پرورش قارچ از وام های دولتی هم می توانید استفاده کنید.این نوع وام به دلیل حمایت از کشاورزان و توسعه بخش کشاورزی ارائه می شود که ویژگی های زیر را دارا است. بانک کشاورزی وام های خاصی را برای پروژه های کشاورزی ارائه می دهد. سازمان جهاد کشاورزی براساس طرح مورد نظر شما اعتبارات مالی را فراهم می کند.
از جمله ویژگی های این نوع وام از طرف دولت نرخ بهره پایین است. معمولاً نرخ بهره این نوع وام ها در مقایسه با وام های بانکی دیگر معقولانه تر است. دوره بازپرداخت این وام ها طولانی تر است در کنار دریافت این وام آموزش های فنی هم در برخی از شرایط ارائه می شود.دولت ممکن است که در قالب طرح های توسعه کشاورزی، وام ویژه ای را در اختیار شما قرار دهد.
نحوه ارائه طرح توجیهی برای پرورش قارچ
برای دریافت وام پرورش قارچ شما باید یک طرح توجیهی را ارائه دهید. دقت و بررسی جزئیات مهم ترین نکته برای ارائه طرح توجیهی است. در ابتدا باید پروژه را معرفی کنید. عنوان پروژه و هدف از انجام پروژه را باید در ابتدا توضیح دهید. نوبت به تحلیل بازار می رسد. برای بازار را بررسی کنید که عرضه و تقاضای قارچ در منطقه به چه شکل است. رقبای خود را شناسایی کرده و نقاط قوت و ضعف آن ها را ارزیابی کنید.
سپس نوبت به برنامه تولید می رسد.باید نوع قارچی که قرار است را مشخص کنید. در مورد روش های کشت هم اطلاعاتی را ارائه دهید. مراحل تولید را نیز ارزیابی کنید که شامل آماده سازی بستر، کشت و مراقبت و برداشت می رسد. هزینه های مالی را باید برآورد کنید و در فهرستی هزینه های مربوطه به تجهیزات، بذر و… را هم درج کنید.
در طرح توجیهی خود باید به براورد درآمد هم بپردازید و در مورد نرخ بازگشت سرمایه هم صحبت کنید. برنامه بازاریابی را هم نباید فراموش کنید. روش های فروش، تبلیغات و ترویج هم برای جذب مشتری مهم هستند که باید در طرح توجیهی خود بگنجانید. معرفی اعضاء تیم و تجربیات آن ها را هم دست کم نگیرید. در پایان هم خلاصهای از مزایای اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی پرورش قارچ را بیان کنید.
سخن پایانی
برای خرید تجهیزات، بذر و… جهت پرورش قارچ باید بدانید که امروزه وام پرورش قارچ می تواند بسیار کمک کننده باشد.پروش قارچ موضوع بسیار حائز اهمیتی است. بهتر است بدانید که برای تأمین امنیت غذایی و داشتن اقتصاد پایدار این پرورش قارچ است که حرفی برای گفتن دارد. شما برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با مشاورین ما در وام برتر در ارتباط باشید.